SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Sydsim
Burlövs största simklubb

Förhållningsregler

I verksamheten för barn med särskilda behov har vi samma förhållningsregler som övrig simskola men vi vill ändå lyfta fram dem tydligt här.

  • Vi accepterar inte våld, barnen får varken slå varandra eller ledarna -är ert barn utåtagerande på detta vis kommer vi inte kunna erbjuda undervisning. 
  • Vi accepterar inte grovt språk i form av svordomar och  glåpord mot varken andra elever eller ledarna - sker detta upprepade gånger kommer vi behöva lägga upp en plan med er föräldrar. 
  • Vi accepterar inte mobbning, ser vi något tecken på detta kommer vi direkt prata med er föräldrar om det 

 

Eftersom våra elever har särskilda behov vet vi att det för en del av dem kan vara svårt med känsloyttringar och hantering av frustration men återkommande problem enligt punkterna ovan är ändå inte något som vår förening kan acceptera varken mot våra övriga medlemmar eller mot våra unga ledare.

Det är därför viktigt att ni som föräldrar är ärliga både mot oss och er själva kring ert barns ev. behov och beteende i olika situationer så vi kan få den infon från er så tidigt som möjligt. Märker vi att vår utlärningsmiljö inte funkar för ert barn får vi ta ett samtal och självklart finns det möjlighet att avbryta perioden med simskola om det inte skulle funka. 

 

Våra ledare är ofta också barn

Det är viktigt att veta att många av våra ledare är unga ledare som har detta uppdrag på sin fritid mot en mindre ersättning. Våra ledare är alltså inte utbildade skollärare, socialsekretterar, assistenter eller liknande utan föreningsledare med utbildning inom ledarskap och simutlärning.

Dessutom har vi som förening ett ansvar för våra unga ledare som är under 18 år enligt Barnkonventionen precis som vi har för våra medlemmar men för oss är det viktigt att föräldrar är medvetna om att många av ledarna också är barn (16-18 år) som gör ett viktigt uppdrag.

 

Vi hoppas att dessa förhållningsregler upplevs som självklara för oss alla så vi får en trivsam och utvecklande simmiljö tillsammans.

 

 

 

 
Våra samarbets partners