SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Sydsim
Burlövs största simklubb

Simklubben Sydsim
Simklubben Sydsim
Simklubben Sydsim bildades 1971 och hette från början Burlövs Simklubb. Burlövsbadet var då ett utomhusbad och all simträning under vintern bedrevs på Pilängsbadet.
Vi fick ett tak på badet 1976 och klubben fick därmed en skjuts framåt. Simklubben Sydsim uppstod 1988 och var ett samarbete mellan simklubben Hajen i Lomma och Burlövs Simklubb. Målet var att kunna erbjuda en simutbildning med hög kvalitet som skulle leda fram till framskjutna placeringar på de svenska mästerskapen. Klubbarna gick skilda vägar 1997 och Burlöv behöll namnet Sydsim.

Simklubben Sydsims mål för klubbens tävlingsverksamhet

  • Alltid sträva efter personlig utveckling efter en individuell målsättning.
  • Eftersträva 150 stycken tävlingssimmare i tävlingsverksamheten.
  • Erbjuda en socialt stimulerande och professionell miljö där våra simmare kan utvecklas till självständiga seniorsimmare.
  • Erbjuda möjligheten att utvecklas till en internationell seniorsimmare.
  • Kontinuerligt utbilda föräldrar till stöttande och engagerande idrottsföräldrar.
Simklubbens värdegrund

I Simklubben Sydsim betyder simidrott framförallt glädje. Denna glädje genomsyrar vår värdegrund som kan sammanfattas i stödorden gemenskap, utveckling, vänskap, tydlighet, jämställdhet och engagemang.

 

I simundervisningen skall vi erbjuda en miljö präglad av trygghet, glädje och stimulans där våra medlemmar utvecklas efter just sin förmåga. Vi vill ha en hög kvalitet där en viktig kugge är våra välutbildade tränare som vi till stor del rekryterar och utvecklar ur våra egna led. Vi lägger också stor vikt vid en kontinuerlig vidareutveckling av våra tränare. Vi vill att våra ledare utmärks av en ambition och förmåga att förmedla kunskaper och färdigheter samt att ge unga positiva förebilder.

 

I den tävlingsinriktade simträningen skall vi erbjuda en målinriktad simträning utifrån var och ens förutsättningar. Vi vill arbeta utifrån perspektivet att alla inte kan bli bäst utan att alla kan utvecklas efter sin förmåga och spränga sina personliga gränser. Den inledande träningen skall utmärkas av allsidighet och variation, innehålla stora inslag av lek och kännetecknas av att uppmuntran, utveckling och färdigheter är viktigare än resultat. I takt med att våra barn och ungdomar utvecklar sina färdigheter och mognar fysiskt och psykiskt skall vi erbjuda möjligheter till allt mer målinriktad och utmanande simträning respektive tävlingsdeltagande. För våra bästa simmare skall vi tillhandahålla elitinriktad träning och tävlingsdeltagande där vi stödjer våra simmare så att de kan nå så bra resultat som möjligt och hävda sig på såväl nationell som internationell nivå. Även här betraktar vi ledarskapet som en nyckel till framgång. Vi vill odla och uppmuntra ett ledarskap baseras på föredöme, hög kvalitet och bred kompetens. Kompetensutveckling i olika former beroende på den individuelle tränarens förutsättningar skall vi ge hög prioritet.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 29/05 13:23 
Hem, 17/04 12:34 
Hem, 06/12 11:04 
Hem, 01/03 15:43 
Hem, 24/02 14:27 
Hem, 02/02 15:29 
Hem, 21/12 11:59 
Hem, 13/07 14:50 
Hem, 03/06 14:35 
 
Våra samarbets partners