SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Sydsim
Burlövs största simklubb

Hur går det till?

Första kontakt

Har ni barn med funktionsnedsättning är det alltid en god idé att kontakta vårt kansli för att få hjälp med lämplig grupp, boka ett prova på och få prata med någon sakkunnig som kan hjälpa er få rätt förutsättningar för en god undervisning hos oss i Sydsim.

 

 • Ni mejlar Sara Rushiti, sara@sydsim.nu ,hos Sydsim där ni uppger ert barns namn, ålder, diagnos, ev. förkunskaper inom simning/vattenvana, om ert barn går i särskild skola alt har extra stöd i en ordinarie klass i skolan.
 • Sara svara sedan på detta mejl och bokar in er för ett prova på tillfälle på ca 10 -15min.
 • Efter Prova-på tillfället får ni info om en grupprekommendation samt om vi anser att ert barn behöver extra stöd eller ej i vår simskola.
 • För tillvägagångssätt vid anmälan läs infon nedan. 
(Tänk på att det kan dröja innan det bokas ett prova på tillfälle). 
 
Fundera på vid kontakt med oss
Det är viktigt att tänka på att siminlärning endast funkar om det finns rätt förutsättningar för det och dessa hänger inte endast på ledarna och anläggningen utan även på deltagaren, det är ju hen som ska göra det fysiska jobbet i vattnet. Ledarna kan lära ut till barnen men om eleven inte vill simma och göra det fysiska jobbet då blir det ett stopp.
Vi vill därför att ni som föräldrar funderar på punkterna nedan innan ni kontaktar oss som förening: 
 • Är mitt barn rädd för vatten?
  • Är ert barn rädd för vatten så kommer det med störst sannolikhet inte försvinna av 30min i vattnet en gång i veckan. Då är det viktigt att ni som familj åker och badar, vänjer barnet vid simhallsmiljö och skapar trygghet där. När barnet börjar kännas sig trygg med bassäng och simhall då är det dags att satsa på simskola även om barnet fortfarande är lite otrygg för det är då simskolan kommer in.

 

 • Vill mitt barn gå och simma?
  • Denna fråga är extra viktig för barn med särskilda behov för om ett barn tvingas till simskolan blir det sällan en bra inlärningsmiljö. Frustrationen kommer snabbare, det är svårare att nå varandra i momenten och barnen kan låsa sig helt i sin inlärning. 

 

 • Kan mitt barn ta emot instruktioner?

 

 • Accepterar mitt barn att en ledare tar i hen?
  • Vi som ledare måste kunna rätta barnen och då tar vi i dem, det är extra viktigt för våra elever som ofta kan ha svårt för den verbala och visuella utlärningen vi annars erbjuder

 

 • Vad har vi för målsättning med simundervisningen?
  • Är det endast motionssim är det dessvärre något vi inte kan erbjuda i nuläget

 

 • Är Sydsims upplägg ett upplägg som funkar för mitt barn och kan jag som förälder acceptera den Simlinje de följer? 
  • Upplever ni som föräldrar att den linje inte är lämplig för er och ert barn kan ni be oss rekommendera andra aktörer som har andra upplägg runt om i närområdet. Det är viktigt att man känner sig nöjd med det upplägg som en simförening erbjuder och vi har alla olika sådana som passar olika barn. 
Punkterna ovan är viktiga att tänka på då vi kan lära barn med särskilda behov att simma men det måste som sagt finnas förutsättningar för det. 
Vi kan anpassa målsättningen på olika vis men det är också viktigt att vi är överens om den pedagogiska utlärningslinje vi använder för även om vi anpassar målsättningarna ibland så lär vi ut enligt den plan vi ledare är utbildade inom.
 
 
 
 
Anmäla barn till simskolan

Om ni som föräldrar har fått en rekommendation att ert barn är i behov av extra stöd måste ni genomföra er anmälan via Sara på kansliet (tidigare prova på tillfällen har fått info att anmälan görs via Maria men hon slutade i föreningen under hösten 2023.) annars kan vi inte tillgodose er med en lämplig grupp. Vi har ett begränsat antal grupper i vår verksamhet och kan därför inte garantera att alla som söker simskola  för barn med särskilda behov kan få plats den termin de hör av sig. Vi tar emot deltagare i mån av plats, däremot kan man stå på kö till kommande period/ termin. 

 

Om ni som föräldrar har fått en rekommendation att ert barn inte är i behov av extra stöd ska ni kontakta simskoleansvarig Sara Rushiti på Sara@sydsim.nu så hjälper hon er hitta en lämplig grupp, dag och tid för ert barn att simma i vår simskola.  Genom att anmäla via Sara får också de framtida ledarna information om ert barns diagnos och kan då anpassa undervisningen bättre så era barn får ut maximalt av undervisning. 

 

Kontakta Sara vid ev. frågor

 
 
 
Våra samarbets partners