SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Sydsim
Burlövs största simklubb

Flexi omklädningsrum

I Flexiomkädningsrummen kan personer i behov av assistant eller gåstöd byta om och då låser man in sina kläder och tillhörigheter i skåpen som finns i den gemensammatan men dusch och ombyten kan ske i de 4 olika låsbara, dusch- och toautrymmena som byggts inne i detta omklädningsrum. 

Som syns på ena bilden finns det även lifthjälp i ena duschrummet för den som behöver det och det ska komma upp duschdraperier i dessa duschrum. 

 

Dessa omklädningsrum möjliggör för våra äldre deltagare att ha med sig en vuxen av det motsatta könet som stöd för då kan man byta om här inne. 

 

Som det ser ut nu kommer kommunen fortsättningsvis ha 8 års åldersgräns på övriga omklädningsrum men vi inväntar ett slutbesked från dem. 

 

Badet kommer även att ha en yta för rullstolsbyte vilket innebär att om man har rullstol eller gåstöd ställer man av detta vid denna yta när man kommer så kommer badpersonalen med en av badets stolar (som visas ovan). På detta sätt kan de som behöver rullstol använda det men att de är rena och får lov att vistas inne på badet. 

Multibassängen

Den nya, fina och varma multibassängen med en fantastisk utsikt! 

Här kan vi ha mellan 1-2m djup, det är c 32 grader varmt och bassängen är 17x8 m. 

Vi kommer alltså kunna justera djupet så barnen gör vattenprov här inne och inte behöver gå ut i den stora bassängen där mycket annan aktivitet kan vara igång och stjäla koncentrationen från våra deltagare.

 

Som ni ser finns det möjlighet för föräldrar att sitta runt bassängen men det krävs att man är ombytt till funktionskläder vilket är krav från kommunen. 

 

Gruppomklädningsrum
Omklädningsrum/grupprum 1

Bild på hur de 2 gruppomklädningsrummen ser ut och det är där verksamheten för BMSB kommer att byta om. 

Det finns 3 duschar i resp gruppomklädningsrum. 

 

Som det ser ut nu kommer kommunen behålla sin åldersgräns på 8 år för ombyte i motsatta könets omklädningsrum. 

Behöver eleverna som är äldre än det hjälp hänvisas man till Flexiomklädningsrummen. Är ni osäkra så kontakta Maria så hjälper hon er så det blir rätt. 

 

Nu flyttar vi snart in!
Typ ritning för nya Burlövsbadet

Nya Burlövsbadet står klart och kommunen håller på att komma i ordning på badet. 

Under v.11 flyttar Sydsims verksamhet in på badet vilket innebär att vi avslutar period 1 där inne. 

Ovan ser ni en ritning på hur det nya badet i princip ser ut och den är hämtad från Burlövs hemsida. 

Verksamheten för BMSB kommer att hålla till i bassängen som heter multibassäng så vi kommer vara i ett egen rum där poolen har höj- och sänkbar botten, bassängen är 17x8 m och temperaturen är ca 32 grader. 

 

Vår del av verksamheten kommer kunna byta om i de tre bortersta omklädningsrummen som heter; Grupprum 1 (flickor), grupprum 2 (pojkar) och Flexi (för de som behöver assistans av motsatt kön eller har gåstöd). 

 

När man kommer ut från dessa omklädningsrum kommer man rakt till dörren som leder in i multibassängen så ni kommer inte behöva gå runt inne på hela badet eller liknande så det är väldigt bekvämt och praktiskt för oss. 

 

För de av er föräldrar som vill motionssimma medan barnen simmar hos oss finnns den möjligheten då Burlövsbadet nu utökat sina öppettider för motionssimning, tänk bara på att lösa en biljett när ni kommer så ni kan gå och simma. för mer info klicka på länken: https://www.burlov.se/kulturfritid/burlovsbadet.4.7654173515940622032d762f.html 

 

Bilder och mer info kommer i en egen post här på hemsidan under fliken Upplägg-> Nya Burlövsbadet. 

 

/Maria 

 

 

 

 
Våra samarbets partners