SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Sydsim
Burlövs största simklubb

Bli medlem i Simklubben Sydsim
BLI MEDLEM
Välkommen till Sydsim!
SYDSIM - Burlöv/Arlövs största idrottsförening

 

Du har kommit till simklubben i Burlövs kommun. 

Vi har simundervisning för barn från 4 år. Vi har även Minisim från två års ålder. Tävlingssimning har vi upp till mästerskapsnivå samt vuxenverksamhet som sträcker sig från vuxensimskola till tävlingssimning (masters) via                                                                   vuxencrawl.

 

Öppettider SK Sydsims kansli

 

 Fredagar                 15:00 - 18:00

Telefontider kansli

 

Måndagar               13:30 - 15:00
Torsdagar               13:30 - 15:00 

 

 

Telefon växel: 040 43 30 88

Frågor angående Simskola kontakta: simskola@sydsim.nu
Övriga frågor kontakta oss på kansli@sydsim.nu

 

Vill Du anmäla dig till någon av våra kurser klicka in på "Anmälan"

 

 

Vi finns även på Facebook på vår sida "Sydsim" Instagram

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då HÄR

Black Friday
2021-11-25 10:17

Snart startar Black Friday

vilket är ett ypperligt tillfälle att stötta SK Sydsim!
Allt som behövs är att du går till butiken via Sponsorhuset,

när sedan köpet är gjort så får både du själv och

SK Sydsim pengar tillbaka utan att det kostar dig något extra.

 Se alla fantastiska erbjudanden här: https://www.sponsorhuset.se/sksydsim/rea-kampanjer Är du inte medlem på Sponsorhuset ännu?

Klicka här: https://www.sponsorhuset.se/sksydsim/bli-medlem

Anmäla simskola vårterminen 2022
2021-11-13 14:17

Vi får in mycket frågor om när anmälan öppnar för nästa termin. Vi har tänkt öppna anmälan i början på december. Vi kan inte sätta något exakt datum ännu då vi väntar svar på bokningen från badet. Vi vet inte hur lång tid detta kommer ta då det måste planeras platser för vårt nuvarande bad men även försöka uppskatta hur vi ska få plats på det nya badet som byggs här bredvid. Därav kan det ta lite längre tid. Vi meddelar alla våra medlemmar som simmat denna terminen samt skriver ut här när vi vet mer exakta datum. 

 

SK Sydsim 

Höstlov vecka 44
2021-10-21 20:34

Vi kommer inte ha någon ordinarie simskola, tekniksim eller vuxensim under höstlovet, alltså vecka 44. Vi kommer endast köra vår höstlovsintensiv. Så ni andra som inte simmar på höstlovsintensiven får njuta av en veckas ledighet istället så ses vi vecka 45. 

 

Sk Sydsim

Höstlovsintensiv
2021-10-02 14:20
För er som vill ge ert barn en extra skjuts inom simskola kan nu anmäla sig till vår intensivkurs som kommer vara under höstlovet. Det är 1 gång om dagen måndagen den 1 november till fredagen den  5 november . 
 
Anmälan öppnar måndagen den 4 oktober kl. 12:00.  Tryck på boka simskola för att logga in och se tider och priser 
 
Se till att vara ute i god tid då där endast är begränsat antal platser. 
 
Under vecka 44 kommer all ordinarie simskola/teknikskola/vuxensim/barn med särskilda behov vara lediga då vi har höstlov.
 
Sk Sydsim :) 
PTC Tävling i Lund
2021-09-06 16:44

Då är Sydsim tillbaks i tävlingsbaljan och vår första tävling denna höst var PTC (Poseidon team cup) i Lund, på Högevallsbadet. Under fyra pass, med början fredag eftermiddag, genomfördes många fina simningar av våra 35 simmare på plats. Vi tränare är mycket nöjda av våra simmares insatser under helgen, vi fick se många pers och en hel del nya distanser.🏊🏼‍♂️

PTC är en lagtävling där man simmar in poäng till klubben, i årets tävling hamnade Sydsim på en hedrande 3 plats!! 💪🏼Som pris fick vi en vattenkokare till kansliet. Utöver lagpris uppmärksammas den högsta FINA-poäng i respektive åldersklass. Vår egen Jens knep priset i 17 o äldre klassen👏🏼. På bilden ser ni dock Anton hämta priset (Jens simma inte sista passet) Nu fortsätter vi att träna på och ser fram emot höstens tävlingar.

Barn med särskilda behov
Snart drar vi igång!
2021-08-28 10:50, Barn med särskilda behov

Nu är vi taggade på att dra igång vår simskola i nästa vecka och första gänget ut är de som ska simma tisdagar! 

Imorgon, söndag, ska vi ledare uppdatera vår HLR och köra en minikickoff med lite genomgång av höstens planering samt lite övningar för oss ledare. Därefter är vi redo för att välkomna er alla tillbaka efter sommarlovet. 

 

Prova på:

Vi har äntligen även bokat in prova på tillfällen och de första två är den 12e och 19e september. 
För de av er som står i kö men inte fått inbjudan till dessa två än så kommer jag boka in fler tillfällen och kallar då er till dessa. 

 

 

Tävlingar från sommaren
2021-08-27 14:22

SM/JSM Halmstad

1 dagen:

Vi hade både Anton och Jens i vattnet. Anton fick köra första loppet ut från Sydsim som var 100 m ryggsim. Anton gjorde ett starkt och bra genomfört lopp som ledde till personbästa som numera lyder 1:00:96 vilket även gav en 4:e plats på Jsm, grattis Anton 👏Snart där på fick vi se Jens på 50 m fjäril. Även Jens fick till ett starkt lopp där tiden stannade på 25:07. Det gav en 5:e plats totalt sätt på SM vilket är den bästa placeringen på Sm för Jens. Grattis Greven 👏 Imorgon är pågarna i vattnet igen på 100 m frisim

 

2 dagen:

Både Jens och Anton fick till grymma lopp på 100 frisim. Anton landade på tiden 53:99 vilket är ett nytt personligt rekord samt första gången under 54 i långbana, grattis ⭐️ Jens landade på 52:97 vilket även det är ett personligt rekord och första gången under 53 i långbana, grattis ⭐️ Nu tar vi lunch och är tillbaka i vattnet imorgon på 50 ryggsim där vi får se både Jens och Anton 🏊‍♂️🏊‍♂️

 

3 dagen:

Killarna fortsätter att prestera bra och simmar snabbt! Först ut hade vi Anton på 50 ry där han dundrade till med ett grymt nytt personligt rekord som lyder 27.57. Det räckte till en 4:e plats bland juniorer samt en 8:e plats bland seniorer. Inte nog med det så fyller Anton även 17 år idag ett stort grattis Anton ⭐️ 🎂 Jens simmade även han 50 ry. Tyvärr var vi inte vänner med linan idag och hade några krockar under resans gång, tiden stannade tillslut på 28.95. Bra kämpat Jens 💪 Imorgon förmiddag väntar sista passet för killarna, där får vi se Jens på 50 fr samt 100 fj Anton på 50 fr och 200 ry. Nu kör vi sista bästa imorgon och avslutar på bästa möjliga sätt!

 

4 dagen:

Nu var vi klara med årets upplaga av Sm/Jsm i Halmstad. Killarna avslutade tävlingen på topp och bjöd på fin fina simningar idag med :) Först simmade killarna 50 fr Anton 24.58 ett fint pers som räckte till en 13:e plats bland juniorer. Jens 24.11 strax över sitt personliga rekord, tiden räckte till en 14:e plats på Sm. Strax där på hade vi Anton i vattnet igen på 200 ry efter en snabb återhämtning från frisimmet fick Anton till ett fint 200 ry där tiden stannade på 2:17:04 12:a på Jsm. Avslutningsvis fick vi se Jens på 100 fj där han äntligen lyckades pressa ner sitt personliga rekord under 58 sekunder i långbana, klockan stannade på 57.56 vilket ledde till en 15:e plats på Sm. Sydsim blev även representerade under dagens prisutdelningar av tränaren Bartosz. Nu tackar vi för oss för denna vecka och återvänder hemåt nöjda och glada med många erfarenheter rikare! Tack för att ni har följt oss och stöttat oss under veckans gång, det är guld värt

 

SUMSIM/JSM i Kungsbacka

 

Vilket första pass Sydsim gör! Vi fick se många snabba och bra simningar. Felix och Anton simmade till sig fina pers, Anton första gången under minuten på 100 ry i lång vilket även det ledde till en 3:e plats 🥉!! Stort grattis 👏 Felix slutade slutligen på en 7:e plats, grattis 👏 Jens simmade sitt 100 ry strax över pers och slutade på en 6:e plats bland ”juniorer”, grattis 👏 Avslutningsvis fick vi en en grym insats av killarna i laget där alla simmade under sina personliga rekord och sänkte anmälningstiden med 4 s. Mycket bra jobbat killar Anton, Melvin, Felix och Liam 👏 Laget slutade på en 13:e plats!

 

Vilken dag vi har haft här i Kungsbacka idag! Under förmiddagen gjorde Ella sitt mästerskaps debut på 1500 fr. Loppet gick kanske inte som vi hade tänkt oss men vi är många erfarenheter rikare och Ella gjorde en riktig kämpainsats ⭐️ Under eftermiddagen såg vi Jens simma 50 fr vilken han gjorde med bravur och simmade till sig inte bara ett pers utan även ett fint silver 🥈 Snart därpå hade vi Jens i vattnet igen på 50 fj, favoritgren för Jens och det märktes. Han dundrade till med en grym 50:a som även gav honom ett guld! 🥇 Mycket imponerande och stort grattis Jens ⭐️ Men det slutade inte där. Vi avslutade dagen med 200 ry på både Anton och Felix, vilka lopp dom bjöd på!! Bägge persade med runt 4-5 s och gjorde imponerande insatser. Felix landade slutligen på en 7:e plats, grymt simmat Felix ⭐️ Anton tog sig hela vägen till ett väldigt fint brons 🥉 Stort grattis Anton ⭐️ Imorgon avslutar vi mästerskapet med 100 fr på Anton och Jens. 100 fj på Jens och slutligen grabbarnas 4x100 medley lag där vi har Anton, Erik, Felix och Liam. 

 

Sista passet under sum-sim äldre/ Jsm är nu avslutat för vår del! Vilket mästerskap vi har gjort! Anton tangerade sin tid på 100 fr från lagkappsimningen som tog honom hela vägen till en fin andraplats! 🥈 Grattis Anton⭐️ Bara en ynklig hundradel från förstaplatsen. Jens simmade strax över pers på 100 fr och slutade på en 4:e plats. Men tog revansch under sitt 100 fjäril och persade ytterligare 1 s från SM simningarna och slutade på en underbar första plats 🥇Grattis Jens! Sista Jsm och slutar som Sveriges Juniormästare i både 50 och 100 fjäril, stort!

Sist men inte minst simmade pojkarna sitt 4x100 medley lag. Fortsatt bjöd dom på fin fina simningar och sänkte sin anmälningstid med 3 s. Grymt jobbat killar Anton, Erik, Felix samt Liam. Det har varit en fröjd att följa er under detta mästerskap.

 

En mycket nöjd tränare

Uppstart simskola och teknikskolan
2021-08-18 14:12

Nu börjar det närma sig uppstart för höstens simskolor och Teknikskolor. Vi startar upp vecka 35 men har fortfarande anmälan öppen på vår hemsida för alla som inte hunnit anmäla sig ännu. 

 

Sk Sydsim 

Barn med särskilda behov
Inför hösten 2021 (BMSB)
2021-08-09 13:17, Barn med särskilda behov

Just nu är vi som jobbar i verksamheten för Barn med särskilda behov i full gång med att planera och boka in eleverna inför hösten. 

De som simmat hos oss tidigare har som vanligt förtur inför återanmälan och sedan kollar vi av vår kölista. De som erbjudits plats inför höstens period 1 har redan fått mejl av oss. 


Ni är flera som hört av er och vill stå i kö inför när vi kan dra igång prova på- tillfällen igen. 
Vi jobbar så fort vi kan med allt inför höstens simskola och så fort vi kan boka in prova på tillfälle kommer mejl gå ut till de av er som står i kö för det. 

 

/Maria Allisson

Anmälan HT 2021
2021-07-14 14:43

Nu har vi äntligen fått klart på alla frågetecken. Därför öppnar vi simskolans samt teknikskolan och vuxensimmets anmälan för medlemmar fredagen den 16 Juli klockan 15:00. Vi öppnar sedan för alla den 21 juli kl. 12:00. Så ni medlemmar får några dagars förtur. Anmälan gör ni på vår hemsida sydsim.nu under knappen "boka simskola" 

Annars önskar jag er en trevlig sommar så ses vi till hösten. 

Simklubben Sydsim 

Anmälan till Hösten 2021
2021-07-05 12:34

Hej, som många vet var planen att anmälan till simskolan för hösten skulle öppnat idag. Dessvärre måste vi skjuta upp vår anmälningsstart då vi fortfarande väntar svar från badet om hur terminen ska se ut och vilka tider vi får vara på badet. Vi kommer att uppdatera här samt vår facebooksida när anmälan är redo att öppna. 

 

Tack för er förståelse 

Sk Sydsim 

Sportringen Staffanstorp
2021-06-27 17:31

Vår samarbetspartner Sportringen i Staffanstorp har ändrade öppettider.

 

Sportringen i Staffanstorp stängt i butiken under V. 27 & 28 (5/7 - 18/7)

From V29 (19/7)  följande öppettider:

 

*       Mån - Tors 10.00 - 18.00
*       Fre              10.00 - 16.00
*       Lör udda veckor 10.00 - 13.00
*       Lör jämna veckor stängt

Anmälan till sommarsimskola
2021-06-21 19:25

Vi vill bara påminna om att denna veckan, vecka 25, är sista veckan att anmäla sig till sommarintensiven som startar vecka 26 och varar till vecka 28. Sommarintensiven är precis lika lång som en vanlig termin men körs måndag till fredag under 3 veckors tid. Så in och boka platser nu innan anmälan stänger.

 

Vi har alla simskolegrupper öppna från baddare upp till hajen (guldhaj och bronshaj simmar gemensamt) 

 

Sk Sydsim 

 

 

Simskola VT 2021
2021-03-04 10:13

Det har tyvärr gått ut fel startdatum på simskolan till vissa grupper, vi beklagar detta.

Rätt datum ska vara måndagen den 22 mars som VT börjar och inget annat.

Är det något ni undrar över vad gäller uppstarten av Simskolan var god och kontakta

oss på kansli@sydsim.nu

 

Sydsim

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Simiaden 3, 08/11 23:52 
Simiaden 3, 05/11 13:49 
Simiaden 3, 03/11 13:52 
Simiaden 3, 03/11 12:46 
Barn med särskilda behov, 01/11 21:22 
Barn med särskilda behov, 31/10 15:23 
Ungdomsgrupp 1, 17/09 13:12 
Barn med särskilda behov, 28/08 10:50 
Barn med särskilda behov, 09/08 13:17 
Startsida simskola, 10/06 13:23 
Startsida simskola, 05/06 12:04 
Startsida simskola, 12/05 14:58 
Barn med särskilda behov, 04/05 12:27 
Startsida simskola, 02/05 12:48 
 
Våra samarbets partners