SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Sydsim
Burlövs största simklubb
Tävling

Tävlingsgrupper

Tävlingsgrupper

Spåret för de simmare som tränar och tävlar simning.

 

Simiadengrupper

Träna för att lära sig att träna

Här är fortfarande den tekniska kvalitén, i alla 4 simsätten, en betydande och viktig del av träningen. Men bör i takt med att simmaren orkar simma tekniskt bra under längre perioder även börja med den aeroba träningen i denna fas, eftersom simmarna i denna fas är mycket mottagliga för påverkningar av aeroba processer. Man lägger grunden för ”motorn”. Styrketräningen är mer inriktad mot simrelaterad bålstabilitet och ju närmare slutet på fasen man kommer desto mer skadeförebyggande samt styrke-/uthållighetsinriktad blir landträningen. Tävlingarna är i första hand lärande i denna fas. Ungdomar börjar i denna fasen identifiera sig mer och mer som simmare.

I våra Simiaden grupper börjar man tävla mer och mer. Tävlingarna är först och främst inbjudningstävlingar i närområdet. Prioriterade tävlingar är Simiaden och Seriesim på denna nivå.

 

Ungdomsgrupper

Träna för att tävla

Denna fas är vad den heter. Här ökas träningsmängd och intensiteten i den aeroba träningen samt att man börjar träna anaerobt. Träningen är givetvis fortfarande inriktad på att utveckla alla de 4 simsätten tekniskt. I slutet av denna fas kan man börja tala specialisering men endast av simsätt, ej distans. I denna fas kan man göra väldigt stora framsteg i fysiologiska parametrar.

Landträningen fortsätter man att jobba som tidigare med skadeförebyggande träning samt styrke/uthållighetsinriktat. Här börjar man som simmare tävla målmedvetet.

Målet för denna nivå är kvalificering till mästerskapstävlingar så som JDM, DM, Sum Sim.

 

Mästerskapsgrupp

Träna för att tävla och prestera

 

I denna fas identifierar sig simmare som simmare på väg mot elit, och man börjar att specialisera sig när man väl kommit ur puberteten och tillväxtfasen. Simmaren bör vara 15 år eller äldre men mental och fysisk mognadsgrad spelar stor roll för upptagning i denna grupp. Simmare i denna grupp ska vara villiga att satsa på simning med målsättning att fortsätta tävla upp på seniornivå. Därför blir träningen i denna fas mer och mer specialinriktad, och träningsplanering är formad utefter tävlingsschema med 2-3 toppar per år.

Simmare på denna nivå är mästerskapskvalade (JDM/DM, Sum Sim eller JSM/SM). Måltävlingar för denna nivå är svenska mästerskap (ungdom, junior eller senior)

Anmälan till tävlingar
2017-08-16 11:31
Så här fungerar anmälningar till tävlingar från och med hösten 2017:

  • Tävlingskalendern finns här på Startsidan för Tävlingsgrupper - ni tittar igenom vilka tävlingar som kommer nu i höst och markerar i era kalendrar.
  • Inbjudningar till tävlingarna fylls på allt eftersom de finns tillgängliga från arrangörerna och finns även här på sidan under Dokument. I inbjudan hittar ni datum, tider, grenordning för respektive tävling.
  • En kallelse till respektive tävling skickas ut 4-5 veckor innan tävlingen. Här svarar ni om ni ska vara med eller inte, samt anger vilka tävlingspass ni vill simma. Ni kan också ange om det är någon distans ni önskar att få simma, men det är tränarna i samspråk med simmarna som anmäler vilka sträckor som ska simmas. OBS! Svarar ni ej på kallelsen blir ni inte anmälda! Så svara oavsett om det är Ja jag ska med, eller Nej jag ska inte med. Har man svarat Ja att man ska med är detta en bindande anmälan. OBS på kallelsens ämnesrad står endast ett datum - givetvis är tävlingen mer än en dag (för det mesta) som ni ser på inbjudan - det är bara så systemet fungerar.
  • Tränarna anmäler innan sista anmälningsdatum (oftast ca 2-3v innan tävling)
  • PM till tävlingen skickas ut så fort startlistan finns publicerad på Livetiming (oftast 1-2v innan tävling).
Nu i början av terminen så har inte inbjudningar till många tävlingar kommit ut än så kallelsen kommer eventuellt men mindre än 4 veckors framförhållning nu i början (augusti-september) så ni är medvetna om detta.

Vi ser fram emot en spännande och rolig tävlingssäsong! 
Nu kör vi Sydsim!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 07/03 14:11 
Hem, 03/03 14:07 
Hem, 01/03 11:46 
Hem, 11/07 13:19 
Hem, 21/04 15:44 
Hem, 09/04 08:10 
Hem, 29/03 16:29 
Hem, 16/02 12:21 
Hem, 16/02 12:11 
Hem, 21/01 15:00 
Hem, 21/01 14:59 
 
Våra samarbets partners