Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simklubben Sydsim
Burlövs största simklubb

Barn & Ungdomar med särskilda behov

Hos Sydsim är vårt mål att alla deltagare ska känna sig välkomna och inkluderade i vår undervisning/träning. Vi driver både integrerad undervisning och särskilt spår. 

Prova på söndag 2019-10-13
2019-10-12 21:13
Imorgon, söndag 13/10, genomför Maria och Ercan prova på med totalt 11 barn. 
Nästa prova på tillfälle blir först i slutet av november.

Inför period 2 är alla våra grupper fulla så man kan efter ett prova på tillfälle sätta sig på kölista men vi vet inte när i tiden vi kan erbjuda en simskoleplats. Självklart återkommer vi till er så snart vi kan erbjuda ert barn simskola. 

/Maria med ledarna.  
Inför period 2
2019-10-06 18:36
Veckorna bara springer förbi och nu är det endast 2 tillfällen kvar av period 1 av hösten 2019. 
Period 2 sätter sedan igång v.43 med ett höstlov v.44 och pågår sedan fram tom v.50. 

Just nu sitter Maria och planerar schemat för period 2 och så fort hon är klar med det kommer ni som simmar hos oss just nu att få information på mejlen så håll koll de kommande dagarna. 

Vi ses på tisdag! 
Inställt prova på 20/9
2019-09-20 09:16
Maria måste ställa in det planerade prova på -tillfället idag fredag 20/9 pga sjukdom. 
Däremot har alla inbjudna fått ett nytt erbjudande om prova på tillfälle, vänligen kolla era mejl. 

Ha en fin helg!
Hösten kommer
2019-08-31 14:37
Nu närmar det sig september och det betyder att simskolan drar igång. 
På tisdag den 3e september startar vi upp våra tisdagsgrupper och då är hela instruktörsstyrkan på plats.
På torsdag den 5e september startar vi upp våra torsdagsgrupper, som är nytt för terminen!

På torsdagarna jobbar 3 av våra 5 ledare då vi har färre grupper igång då. 

Dessutom startar vi även hösten med att vara representerade på Habiliteringens föreningsträff i Malmö den 5e september så nu säger vi hej till hösten!

P.S- glöm inte att hämta era entrékort på kansliet innan simlektionen den första veckan.

 

Kick off
2019-08-25 14:30
Lite bilder från dagen.

Idag hade ledarna i verksamheten för barn med särskilda behov en mini kick-off där vi pratade om schema, handledning, kommande utbildningar, terminsöversikt och sedan fick de i grupper öva på lektionsplaneringar (något man inte kan öva för mycket). Självklart bjöds det på go fika i solen.

Nu tackar vi (Sydsim) Gracious för hennes tid hos oss och all den hjälp hon bidragit med i att starta upp denna verksamheten i Sydsim. På tisdag beger hon sig på nya äventyr till Umeå på jakten efter sin master- lycka till Gracious!

(Milton, hunden, höll koll så alla sköte arbetet men mest försökte han få fika och bli klappad av alla deltagarna)


/Maria Allisson

Sommarsimskola
2019-04-28 19:36
I år genomför Sydsim sommarsimskola för barn med särskilda behov under veckorna 21-24. 
Det är en form av intensiv simskola och genomförs två gånger i veckan, tisdag och torsdag, under dessa 4 veckor. 
Det är uppehåll torsdagen den 30e maj och torsdagen den 6e juni, totalt blir det 6 tillfällen. 

För mer info kontakta Maria Allisson, maria.a@sydsim.nu 

Barn/Ungdomar med särskilda behov
2018-05-30 10:33

Hos Sydsim är vårt mål att alla deltagare ska känna sig välkomna och inkluderade i vår undervisning/träning. 
Sydsim har valt att satsa på undervisning för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar from hösten 2018. Vi kommer att använda oss av både inkluderad och integrerad verksamhet. Det innebär att en del gånger kan vi erbjuda undervisning i våra ordinarie grupper och en del gånger kan vi främst erbjuda undervisning i mini grupper á 2-3 deltagare alt. privatundervisning. 

Sydsim erbjuder därmed följande upplägg:

  • Många barn med olika funktionsnedsättningar klarar sig bra i vår verksamhet utan en resurs. Det gäller bl.a. barn med ADHD, lindriga CP-skador och lindrig Autism.  För dessa barn erbjuder vi undervisning i våra ordinarie grupper men där vi ber föräldrarna kontakta oss för råd och hjälp vid anmälan. 
  • För en del barn med funktionsnedsättningar krävs lite extra hjälp med undervisningen för att klara sig i vattnet och det kan vara allt från hjälp med kommunikationen till stöd i vattnet pga. rörelsehinder. Här erbjuder vi integrerad undervisning med en av våra resursledare.

 

Informationen ovan innebär självklart inte att alla barn med angivna diagnoser klarar sig utan extra stöd. Är ni som föräldrar osäkra ska ni kontakta kansliet så försöker vi hitta den bästa lösningen. 

 

Hur går det till 

Har ni barn med funktionsnedsättning är det alltid en god idé att kontakta vårt kansli för att få hjälp med lämplig grupp, boka ett prova på och få prata med någon sakkunnig som kan hjälpa er få rätt förutsättningar för en god undervisning hos oss i Sydsim. 

  • Ni mejlar Maria Allisson, maria.a@sydsim.nu ,hos Sydsim där ni uppger ert barns namn, ålder, diagnos,  ev. förkunskaper inom simning/vattenvana, om ert barn går i särskild skola alt har extra stöd i en  ordinarie klass i skolan. 
  • Maria svara sedan på detta mejl och bokar in er för ett prova på tillfälle på ca 10 min.
  • Efter Prova-på tillfället får ni info om en grupprekommendation samt om vi anser att ert barn        behöver extra stöd eller ej i vår simskola.
  • För tillvägagångssätt vid anmälan läs infon nedan.

 

Anmäla barn till simskola:

Om ni som föräldrar fått en rekommendation att ert barn är i behov av extra stöd måste ni genomföra er anmälan med hjälp av Maria Allisson annars kan vi inte tillgodose er med en resurs alt. lämplig grupp. Vi har ett begränsat antal resurser i vår verksamhet och kan därför inte garantera att alla som söker simskola med resurs varje termin kan få plats men vi tar emot barn i mån av resurser och möjlighet.


Om ni som föräldrar fått en rekommendation att ert barn inte är i behov av extra stöd ska ni kontakta simskoleansvarig Malin Algotsson på malin@sydsim.nu så hjälper hon er hitta en lämplig grupp, dag och tid för ert barn att simma i vår simskola.  Genom att anmäla via Malin får också de framtida ledarna information om ert barns diagnos och på så sätt är de förbereda på att det kan påverka ert barns inlärning till vis del.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra samarbets partners