Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Teknikskolan
När barnen är simkunniga - det vill säga när de klarar att simma 200 meter (varav 50 meter i ryggläge), och har klarat Simskolans Guldhajen samt Simborgarmärket - så är nästa steg i Sydsims verksamhet Teknikskolan.

I Teknikgrupperna fortsätter simmärkestagning, i form av Teknikskolans simsättsmärken. Det finns två nivåer de 4 simsätten, som man får allteftersom man lär sig att simma de olika simsätten bättre. Teknikskolan är även en introduktion till simning om idrott.

Det finns 3 grupper i Teknikskolan:

  • Teknik: här fokuseras det främst på crawl, ryggsim men även lite fokus på bröstsim
  • Medley: här fortsätts fokus på crawl, ryggsim, bröstsim men fjärilsim introduceras allt mer. 
  • Morgondagare: här börjar simmaren sätta ihop de fyra simsätten till att kunna simma 100 meter medley. Simmare i denna gruppen börjar även att testa på att tävla utanför vår egen tävling Morgondagare (där även Teknik- och Medleysimmare får vara med så klart)

Ändringar i Teknikskolan + Ingen träning vecka 8
2018-02-16 13:07
En påminnelse att det är ingen simträning under Februarilovet nästa vecka. Däremot är det simträning som vanligt nu på söndag 18/2 för er som är hemma.

Ett par ändringar i Teknikskolan:

Maria Vitazka lämnar över ansvaret för Teknikskolan till Malin Algotsson och Bartosz Pawlik från och med nuvarande vecka. Självklart finns Maria kvar för att bistå i olika frågor hon varit involverad i nu i uppstarten av Vårterminen, men kontaktpersoner från och med nu är alltså Malin och Bartosz.

Malin malin@sydsim.nu
Bartosz bartosz.sydsim@hotmail.se

Detta blir en bra förändring då den röda tråden från Simskolan upp till Tävlingsverksamheten, genom Teknikskolan, kommer att stärkas upp då Malin har sin erfarenhet från Simskolan och Bartosz sin från Tävlingsgrupperna.
Malin kommer primärt att ha hand om gruppsammansättningar och Bartosz kommer att ha hand om de mer operativa bitarna.

Teknikskolan kommer även att stärkas upp med en del nya instruktörer (både från Simskolan och utifrån Sydsim) nu under våren.


Ha ett riktigt skönt lov!
//Simklubben Sydsim
Inställd simträning SÖN 4/2 - se veckoschema
2018-01-29 10:36

Nu på söndag 4/2 är träningen inställd på grund av simtävling. Sydsim arrangerar varje vårtermin 2 större inbjudningstävlingar där simmare från hela Sverige och även Danmark kommer och tävlar. Nu till helgen är det dags för vår första för terminen som heter Arena Sprint Meet.Nedan är ett veckoschema för teknikskolan och vilka veckor som är lediga (februarilov, påsklov, kristihimmelfärdsveckan) och vilka 2 söndagar som är inställda pga simtävling.Morgondagartävlingen är preliminärt inplanerad till 2 söndagar under terminen, men vi väntar på klartecken från Burlövsbadet angående dessa datum så mer information och definitiva datum kommer inom kort.Uppdaterade träningstider VT18!
2018-01-10 18:45

Efter klartecken från Burlövsbadet angående banor och tider så var vi tvungna att göra lite justeringar i våra träningstider. Vardagstiderna ändrades endast lite, men största ändringen blev på söndagarna så vi inte kunde börja lektionerna tidigare än 15:30 i vattnet.För att söndagarna ska fungera bättre i simhallen, och för att barnen ska få ha samma instruktörer och samma grupp både på vardagen och på söndagen så har vi gjort ett annorlunda schema denna termin som innebär att en del träningar ligger lite senare än vad ni kanske varit vana vid förra terminen. Men vi tror detta blir bättre för barnen med att få kontinuitet med samma grupp vid båda tillfällen.Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra samarbets partners