Teknikskolan
När barnen är simkunniga - det vill säga när de klarar att simma 200 meter (varav 50 meter i ryggläge), och har klarat Simskolans Guldhajen samt Simborgarmärket - så är nästa steg i Sydsims verksamhet Teknikskolan.

I Teknikskolan fortsätter vi att ta simmärkena Silvermärket och Kandidaten, samt övar vidare på tekniken i de olika simsätten. I Teknikskolan finns det även simsättsmärken, i två nivåer, som man får allteftersom man lär sig att simma de olika simsätten bättre. Teknikskolan är även en introduktion till simning om idrott.

Det finns 3 grupper i Teknikskolan:

  • Teknik: här fokuseras det främst på crawl, ryggsim och bröstsim, samt att ta Silvermärket.
  • Medley: här fortsätts fokus på crawl, ryggsim, bröstsim men fjärilsim introduceras allt mer. Silvermärket avslutas och Kandidaten påbörjas.
  • Morgondagare: här börjar simmaren sätta ihop de fyra simsätten till att kunna simma 100 meter medley, och avslutar Kandidaten. Simmare i denna gruppen börjar även att testa på att tävla utanför vår egen tävling Morgondagare (där även Teknik- och Medleysimmare får vara med så klart)
Terminerna i Teknikskolan följer skolåret, med en hösttermin (aug-dec) och en vårtermin (jan-juni).

Simmare som ska simma i gruppen Teknik anmäler sig till dessa via vårt bokningssystem, precis som i simskolan. 

Simmare som ska simma i gruppen Medley eller Morgondagare placeras i grupper av våra instruktörer och meddelas i slutet av pågående termin vilken grupp som de ska simma i nästkommande termin.

Mer information kommer via e-post (och här på hemsidan) inom kort - innan bokningssystemet öppnar för Höstterminen 2017 - 26/5 för existerande medlemmar; 2/6 för nya medlemmar.
Ändringar i Teknikskolan + Ingen träning vecka 8
2018-02-16 13:07
En påminnelse att det är ingen simträning under Februarilovet nästa vecka. Däremot är det simträning som vanligt nu på söndag 18/2 för er som är hemma.

Ett par ändringar i Teknikskolan:

Maria Vitazka lämnar över ansvaret för Teknikskolan till Malin Algotsson och Bartosz Pawlik från och med nuvarande vecka. Självklart finns Maria kvar för att bistå i olika frågor hon varit involverad i nu i uppstarten av Vårterminen, men kontaktpersoner från och med nu är alltså Malin och Bartosz.

Malin malin@sydsim.nu
Bartosz bartosz.sydsim@hotmail.se

Detta blir en bra förändring då den röda tråden från Simskolan upp till Tävlingsverksamheten, genom Teknikskolan, kommer att stärkas upp då Malin har sin erfarenhet från Simskolan och Bartosz sin från Tävlingsgrupperna.
Malin kommer primärt att ha hand om gruppsammansättningar och Bartosz kommer att ha hand om de mer operativa bitarna.

Teknikskolan kommer även att stärkas upp med en del nya instruktörer (både från Simskolan och utifrån Sydsim) nu under våren.


Ha ett riktigt skönt lov!
//Simklubben Sydsim
Inställd simträning SÖN 4/2 - se veckoschema
2018-01-29 10:36

Nu på söndag 4/2 är träningen inställd på grund av simtävling. Sydsim arrangerar varje vårtermin 2 större inbjudningstävlingar där simmare från hela Sverige och även Danmark kommer och tävlar. Nu till helgen är det dags för vår första för terminen som heter Arena Sprint Meet.Nedan är ett veckoschema för teknikskolan och vilka veckor som är lediga (februarilov, påsklov, kristihimmelfärdsveckan) och vilka 2 söndagar som är inställda pga simtävling.Morgondagartävlingen är preliminärt inplanerad till 2 söndagar under terminen, men vi väntar på klartecken från Burlövsbadet angående dessa datum så mer information och definitiva datum kommer inom kort.Uppdaterade träningstider VT18!
2018-01-10 18:45

Efter klartecken från Burlövsbadet angående banor och tider så var vi tvungna att göra lite justeringar i våra träningstider. Vardagstiderna ändrades endast lite, men största ändringen blev på söndagarna så vi inte kunde börja lektionerna tidigare än 15:30 i vattnet.För att söndagarna ska fungera bättre i simhallen, och för att barnen ska få ha samma instruktörer och samma grupp både på vardagen och på söndagen så har vi gjort ett annorlunda schema denna termin som innebär att en del träningar ligger lite senare än vad ni kanske varit vana vid förra terminen. Men vi tror detta blir bättre för barnen med att få kontinuitet med samma grupp vid båda tillfällen.Morgondagartävling 2 HT17 - fre 24 nov
2017-11-15 11:41

Då var det dags igen för våra småsimmare att visa upp vad de kan och prova på att tävla! Höstterminens andra, och även sista, Morgondagartävling är nästa fredag 24 november. Nedan ser ni information om tävlingen - en kallelse med anmälan kommer via e-post så håll utkik i inboxen. Som vanligt är tävlingen helt frivillig, men det är en uppskattad kväll med pirr i magen, fina simningar, medaljer och kanelbullefika, så tveka inte att vara med!Morgondagartävling HT17
2017-09-22 13:24

Nu är datum satta för höstens Morgondagartävlingar! Alla simmare i Teknikskolan - teknikgrupper, medleygrupper och Morgondagare - är välkomna att visa upp vad de lärt sig på ett roligt och spännande sätt, genom att testa på att tävla. Man tävlar mot sig själv och simmar sitt allra bästa. Efter tävlingen får alla som varit med en medalj och fika. Hela familjen är varmt välkommen att titta på och heja!Så spara datumen fredag 20 oktober, och fredag 24 november för Morgondagartävling! Anmälan kommer sker via en kallelse som kommer via e-post när vi närmar oss tävlingsdagen. Läs nedan om hur tävlingen fungerar.

Terminsinformation hösten 2017
2017-07-15 22:37

I nedan dokument hittar ni information om höstterminen 2017 så som terminsstart, Morgondagaretävling, Luciafirande, avslutning mm.Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra samarbets partners