Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simklubben Sydsim
Burlövs största simklubb

Välkommen till Sydsim!

Du har kommit till simklubben i Burlövs kommun. 

Vi har simundervisning för barn från 4 år. Vi har även Minisim från två års ålder. Tävlingssimning har vi upp till mästerskapsnivå samt vuxenverksamhet som sträcker sig från vuxensimskola till tävlingssimning (masters) via vuxencrawl.


Öppettider SK Sydsims kansli

 

Vi har följande besökstider:

Måndag - Torsdag 13:00 - 14:00

Lördag & Söndag STÄNGT

 

 

Telefontider:

Måndag - Torsdag 13:00 - 15:00


Telefon växel: 040 43 30 88

Frågor angående Simskola kontakta: simskola@sydsim.nu
Övriga frågor kontakta oss på kansli@sydsim.nu


Vill Du anmäla dig till någon av våra kurser klicka in på "Anmälan"

Vi finns även på Facebook på vår sida "Sydsim"

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då HÄR

Arena Sprint Meet 2019
2018-12-11 14:51

SK Sydsim har härmed nöjet att inbjuda er till Arena Sprint Meet som avverkas i

Burlövsbadet 50 meters bassäng den 2 – 3 februari 2019

Vår målsättning är att göra ett förstklassigt arrangemang för senior-, junior- och ungdomssimmare, där vi inomhus erbjuder större delen av de grenar som simmas vid sommarens mästerskapstävlingar.


INBJUDAN

Resultat Morgondagartävlingen
2018-12-10 12:00
Morgondagartävling den 7 december.

Våren 2019
2018-11-20 14:04
Anmälningen för Sk Sydsims vårtermin är:

Simskolan/vuxensim
  • Medlemmar som redan finns i vår verksamhet: Anmälningen öppnas vecka 48, måndagen den 26 november kl 12:00
  • Nya medlemmar: Anmälningen öppnas vecka 48 tisdagen den 27 november kl 12:00

Teknikskolan
  • Medlemmar som redan finns i vår verksamhet: Anmälningen öppnas vecka 50, måndagen den 10 december kl 12:00
  • Nya medlemmar: Anmälningen öppnas vecka 50, Tisdagen  den 11 december kl 12:00
SK Sydsim söker ny tränare
2018-10-18 13:03


Om oss

SK Sydsim är den största föreningen i Burlöv och startades 1971. Simklubben har en bred verksamhet med alltifrån simskolor i lilla bassängen för barn från 4 år till ren tävlingsverksamhet och vuxensim. Simklubben har för närvarande ca 2000 medlemmar, fördelat över alla verksamheter. Totalt simmar ca 160 barn/ungdomar i våra tävlingsgrupper. SK Sydsim har goda träningsmöjligheter I 50m bassäng, vi har en fin simhall i Burlöv och 2021 har vi en nybyggd simhall.

 

 

 

Är du den vi söker?

Vi söker Dig som brinner för simidrotten och av att leda och utveckla barn och ungdomar och som är intresserad av att själv vara med och påverka och ytterligare lyfta vår verksamhet. Du är en positiv, handlingskraftig och resultatinriktad person som vill vara med och utveckla vår simklubb ihop med breddansvarig, verksamhetschef, övriga tränare samt styrelse. Som tränare är du både inspirerande och entusiasmerande och har förmågan att se varje simmare och även att utveckla ett gott samarbete med övriga tränarkollegor. Du ska ha en god förmåga att lyfta såväl individen som hela gruppen och kunna kommunicera med både simmare, tränare och föräldrar. 

 

 

Arbetsuppgifter

Du skall som heltidsanställd tränare utveckla, planera och följa upp verksamheten. Detta gör du i samverkan med verksamhetschefen och övriga tränare och genom deltagande i simkommittén. Du rapporterar löpande till klubbens verksamhetschef.

 

Som heltidsanställd tränare har du ett ansvar för föreningens olika gruppers träningar, träningsläger och tävlingsverksamhet. Du säkerställer att övriga tränare får det stöd de behöver för att kunna utveckla simklubbens simmare, och att simpassen är anpassade till grupperna och följer simlinjen.


Du leder själv flera grupper och pass per vecka och det ingår i rollen att verka för ett gott samarbete med tränare, delta i tränarmöten, gruppuppflyttningar i samråd med simkommittén mm. Att vara delaktig i föreningens breddverksamhet och framförallt diskutera uppflyttningar från Teknik- och medleygrupper för att säkerställa en god rekrytering från breddverksamhet till tävlingsverksamhet.

 

Du ansvarar, med stöd från kansliet, för att närvaroregistrering i tävlingsgrupperna sker i SportAdmin. Du medverkar i föreningens kontinuerliga internutbildning av samtliga tränare samt verkar för fortbildning och erfarenhetsutbyte.

 

Vid behov deltar du på styrelsesammanträden. 

 

Vi erbjuder

·         En utvecklande tjänst i en förening med god tillväxt i både bredd och tävlingsverksamhet

·         Frihet under ansvar

·         Stöttning och utbildning för att nå både dina och föreningens mål 

 

Dina kvalifikationer

·         Du är utbildad i Svenska Simförbundets regi samt har tidigare erfarenhet som simtränare och ledare.

·         Du har erfarenhet av simning, från nybörjare till mästerskapsnivå, som tränare eller simmare.

·         Du har god administrativ förmåga, du har god datorvana, och det är en fördel om du har erfarenhet av SportAdmin. 

 

Varaktighet, arbetstid

Tjänsten är 100% efter överenskommelse.

Arbetstiderna är oregelbundna – dagtid, kvällar och helger och planeras i samråd med övriga i organisationen. 

 

Ansökan

Ansökan, bestående av CV och personligt brev samt eventuella löneanspråk mejlas snarast till kansli@sydsim.nu då urvalet sker löpande.
Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef Bertil Ek tel. 0729 74 56 69.


Ladda ner som PDF

Nordiska Masters Mästerskapen 2018 Malmö
2018-10-15 09:20

 

Med start i fredagseftermiddag 17.00 den 12/10 och under tre pass simmades de Nordiska Masters Mästerskapen i år tilldelat Sverige och Malmö simhall i Hyllie. Sydsims mastersgrupp var representerade av 14st simmare, en tränare och en maxad hejarklack.

Vi genomförde:

·       39st individuella starter

·       8st lagkappsstarter

·       9st strykningar

På det underlaget blev det:

·       25st Åldersrekord

·       2st Diskvalifikationer

·       2st SVENSKA REKORD

Båda SVENSKA REKORDEN sattes av Ebba Rosequist i 25-29 årsklassen.

100m Fjärilsim med tiden 1.03.04

200m Fjärilsim med tiden 2.28.38

I den slutliga totala medaljstriden hamnade vi på en 11:e plats med:

·       9st GULD

·       11st SILVER

·       9st BRONS

Tror att samtliga var väldigt nöjda och glada för de fina simningarna vi fick till, dock fanns det ett och annat som kunde diskuteras när det gällde arrangemanget, men nu lägger vi detta mästerskap bakom oss och siktar här näst på en tävling i Kastrup, DK, DM i Lund och SM i Eskilstuna.


Startsida simskola
Simklubben Sydsim söker nya instruktörer
2018-09-17 15:45, Startsida simskola

Vill du bli instruktör i simklubben Sydsim?

Är du minst 15 år och är en ansvarskännande person som älskar vatten och vill arbeta med barn?


Medlemsappen succé
2018-07-02 13:05
Vårens succé MedlemsAppen fortsätter att växa och förenkla vardagen för sina användare. I farten kan det vara lätt att missa några av dess många funktioner, och därför har vi idag listat fem saker som du kanske inte visste om MedlemsAppen.
  • Filtrera aktiviteter – Om du vill hitta en specifik sak i din kalender kan du klicka på symbolen högst uppe i högra hörnet och sedan klicka ur de aktiviteter du inte behöver under rubriken “Aktivitetstyper”. När du byter flik kommer alla filter automatiskt återställas så att du inte missar något nytt i kalendern. 

  • Redigera initialer – Är du förälder till flera barn med snarlika initialer? Du kan ändra en persons initialer i appen genom att under inställningar klicka på en person och sedan “redigera”. Då kan du välja andra initialer för att kunna skilja på barnens aktiviteter enklare! 

  • Se utskick – Det finns en flik i menyn som heter “Utskick”. Där kan du se allt som skickats via mail till dig från din förening utan att behöva leta igenom mailboxen. 

  • Filtrera användare – I kalendern kan du också filtrera på vilken användares aktiviteter du vill visa om du har flera personer i din app. Klicka på symbolen högst uppe i det högra hörnet och klicka därefter ur de personer som du inte vill visa under rubriken “Användare”. 

  • Kontaktuppgifter till ledare och spelare – Om du snabbt vill komma i kontakt med en annan ledare eller simmare hittar du alla kontaktuppgifter i en lista under fliken “Kontakter”. Om där inte finns några uppgifter har personen valt att inte visa sina kontaktuppgifter för andra, något som man kan göra under inställningar för sin person.

Medlems appen
2018-06-26 19:30
SportAdmin MedlemsApp 
I MedlemsAppen får medlemmen full koll på bland annat sina aktiviteter, kallelser (med pushnotiser), kalender, kontakter, nyheter och utskick. 

För idrottsföräldern innebär det också en förenklad idrottsvardag då denne kan samla allt på en och samma plats.

En ytterligare smart funktion för idrottsföräldern som har barn i olika lag/grupper och föreningar är att man kan få en tydlig överblick genom att samla allt i ett och samma flöde (med andra ord: ni behöver inte växla mellan olika vyer!).

Men självklart kan man även filtrera och enbart visa exempelvis aktiviteter kopplade till en specifik medlem.

Ladda ner på Appstore
Ladda ner på Google Play
Sponsorhuset
2018-06-26 10:16

Vi vill från SK Sydsim tacka alla er som går via Sponsorhuset när ni ändå handlar eller bokar hotell på nätet. Det är otroligt viktiga intäkter för oss.

Det finns över 600 kända nätbutiker som ger pengar tillbaka. Du själv har säkert handlat från t ex Hotels, Booking, Ellos, CDON, Dustin, Animail, Gymgrossisten eller Svenska Spel.

Ett extra klick på Sponsorhuset och både du själv och SK Sydsim hade fått pengar tillbaka. Kom ihåg att inget blir dyrare för dig som handlar. Har du ännu inte testat Sponsorhuset? Gå in här och se hur enkelt det fungerar: Sponsorhuset

Ungdomar med funktionsnedsättningar
2018-05-29 12:31

Hos Sydsim är vårt mål att alla deltagare ska känna sig välkomna och inkluderade i vår undervisning/träning. 
Sydsim har valt att satsa på undervisning för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar from hösten 2018. Vi kommer att använda oss av både inkluderad och integrerad verksamhet. Det innebär att en del gånger kan vi erbjuda undervisning i våra ordinarie grupper och en del gånger kan vi främst erbjuda undervisning i mini grupper á 2-3 deltagare alt. privatundervisning. 

Resultat Morgondagartävling den 25 maj 2018
2018-05-28 13:05
Resultatlista

För er som undrar betyder DNS att simmaren inte startade.
GDPR
2018-05-25 12:05

Info om SK Sydsims nya integritetspolicy

Som säkert många av er har fått med er så börjar den nya dataskyddsförordningen (GDPR) att gälla från i den 25 maj, vilket gör att kraven förändras något. Svensk Idrott och också vi i SK Sydsim har förberett oss. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför har vi sammanställt en integritetspolicy som beskriver vilka personuppgifter vi samlar in och behandlar samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer om SK Sydsim integritetspolicyn så hittar du den här:


Integritetspolicy

Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar.

För att SK Sydsim ska kunna bedriva sin verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten.

SK Sydsim behandlar personuppgifter för att administrera löpande föreningsaktiviteter (ex. träningsverksamhet och medlemsmöten), kommunicera med medlemmarna (kallelser till aktiviteter, information till målsmän m.m.) samt hantera medlemsrelaterade ekonomiska transaktioner (medlemsavgifter och tävlingsavgifter m.m.).

SK Sydsim hanterar även personuppgifter i samband med ansökan om tävlingslicens till Svenska Simförbundet/Skånesim. Utöver behandlingen av personuppgifter vid licensansökningsprocessen behandlas personuppgifter vid varje tävlingstillfälle kopplat till licensens regelverk. Personuppgifterna behandlas vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.

SK Sydsim behandlar även personuppgifter för att ansöka om bidrag från bland annat Riksidrottsförbundet och föreningens hemkommun.

Ni som inte har varit aktiva medlemmar hos SK Sydsim de senaste 24 månader kommer att bli borttagna automatiskt ifrån vårt register. 

Vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom detta!

SK Sydsim

Morgondagartävling 25 maj
2018-05-24 15:55
Startlista
Våra arrangemang
Resultat Yellow Race 18 maj 2018
2018-05-21 13:40, Våra arrangemang
Nyheter från våra grupper
Startsida simskola, 19/11 10:36 
Startsida tävlingsgrupper, 14/11 12:01 
Startsida simskola, 17/09 15:45 
Barn med särskilda behov, 30/05 10:33 
Våra arrangemang, 21/05 13:40 
Våra arrangemang, 16/04 11:44 
Våra arrangemang, 03/04 15:28 
Våra arrangemang, 19/03 16:25 
Startsida Teknikskola, 16/02 13:07 
Startsida Teknikskola, 29/01 10:36 
Startsida simskola, 11/01 12:01 
Våra arrangemang, 23/10 14:05 
Startsida tävlingsgrupper, 16/08 11:31 
Våra arrangemang, 07/06 14:23 
Våra arrangemang, 08/05 17:28 
 
Våra samarbets partners