Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simklubben Sydsim
Burlövs största simklubb

Bli medlem i Simklubben Sydsim
BLI MEDLEM
Välkommen till Sydsim!

Du har kommit till simklubben i Burlövs kommun. 

Vi har simundervisning för barn från 4 år. Vi har även Minisim från två års ålder. Tävlingssimning har vi upp till mästerskapsnivå samt vuxenverksamhet som sträcker sig från vuxensimskola till tävlingssimning (masters) via vuxencrawl.


Öppettider SK Sydsims kansli

 
Vi har följande besökstider:

Måndag 13:00 - 14:00
Fredagar  17:00 – 18:00

Lördag & Söndag STÄNGT

 

Telefontider kansli

Måndag     13:00-15:00
Tisdag       11:00-12:00
Torsdag     13:00-15:00 Telefon växel: 040 43 30 88

Frågor angående Simskola kontakta: simskola@sydsim.nu
Övriga frågor kontakta oss på kansli@sydsim.nu


Vill Du anmäla dig till någon av våra kurser klicka in på "Anmälan"

Vi finns även på Facebook på vår sida "Sydsim"

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då HÄR

Ny simhall
2019-08-20 13:49
Äntligen är det på gång med en ny simhall.
Läs mer här
Sydsim söker timanställda tränare
2019-06-12 13:04

SK Sydsim söker timtränare till tävlingsverksamheten        

 

Simklubben Sydsim bildades 1971 och bedriver idag verksamhet från simskola till Masterssimning och vuxenverksamhet. Klubben har under sina drygt 40 aktiva år fostrat flera framgångsrika tävlingssimmare på junior- och seniornivå. Idag har klubben drygt 1400 aktiva barn och ungdomar samt ett 60-tal aktiva vuxna. Simlinjen ligger till grund för vår verksamhet, för så väl simskola som tävlingsverksamhet. Vi håller till på Burlövsbadet i Arlöv.

 

Idag har klubben en heltidsanställd verksamhetschef, 2 heltidsanställda tränare och 1 heltidsanställd simskoleansvarig, samt 40 talet timanställda. SK Sydsim har som mål att bli en av Sveriges 30 bästa (av 330st) simklubbar och en av Skånes 6 bästa (av 55 st.) klubbar. Klubben växer och därför söker vi nu fler tränare som tillsammans med övriga medarbetare kan vidareutveckla klubben att nå dess mål och visioner.

 

Arbetsuppgifter

 

Vår tävlingsverksamhet växer och vi söker fler timtränare med fokus på de övre tävlingsgrupperna, främst Simiaden Ungdomsgruppen och Mästerskapsgruppen. I dina arbetsuppgifter ingår träning, tävling och planering för de simmare och grupper du ansvarar för. Det finns möjlighet att påverka tjänstgöringsgraden, vårt totala behov just nu är ca 20-30h/vecka men detta kan öka över tid och kan också för rätt kandidat på sikt finnas möjlighet till en fast tjänst beroende på hur våra grupper utvecklas och växer. Beskriv gärna i din ansökan vilken tjänstgöringsgrad samt vilken nivå på träning av tävlingssimmare som skulle passa just dig och din insats.

 

Kvalifikationer

 

Simklubben Sydsim söker dig som är en dynamisk, driven och engagerad simtränare som vill, kan och förstår vikten av att utveckla såväl den enskilde simmaren som gruppen. Du brinner för barn- och ungdomsidrott och tillsammans med övriga medarbetare och styrelse vill du bidra till att vidareutveckla klubben till en av Sverige och Skånes bästa där bredd ger elit. Du ska kunna arbeta självständigt så väl som i grupp. Vi ser gärna att du är utbildad inom SSFs utbildningsstege. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet som simtränare av ungdomar åldern 8-17. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

 

Arbetstiderna följer verksamheten som är förlagda främst tidig morgon samt kvällstid samt helger.

 

Omfattning:

Tillträde: enligt överenskommelse men senast under september 2019

Urval och intervjuer sker löpande

Ansökan med CV och personligt brev sänder du till:

 

kansli@sydsim.nu Skriv ”Simtränare SK Sydsim” i ämnesraden

 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta:

Verksamhetschef Bertil Ek, 0729-745669   kansli@sydsim.nu

Tränare Bartosz Pawlik bartosz.sydsim@hotmail.se

Tränare Philip Thornberg philip.thornberg1@gmail.com

Stödmedlem
2019-05-29 12:49

Medlemskap i SK Sydsim

Att bli medlem i SK Sydsim är fortfarande det viktigaste, bästa och enklaste sättet att stödja föreningen. Ett medlemskap för 300 kronor skapar bra ekonomiska förutsättningar för SK Sydsim att lyckas, både på och utanför bassängen.

Du som redan är medlem, fundera gärna på om någon i din närhet kan bli stödmedlem. Kanske ett barn eller barnbarn, mor, far eller syskon?

Bli medlem genom att anmäla dig här.

Medlemsavgifter 2019

300 kr

Administrationsavgift: 19 kr (går till SportAdmin och Billmate)

 

För att förbättra, utveckla, effektivisera och digitalisera administrationen har vi gått över till digitala medlemskort och tjänsten Kansliservice. Vill du veta mer finns det att läsa här: Info om Kansliservice

Medlemsappen, där du finner ditt medlemskort, finns att ladda ned från App Store och Google Play.

 

Medlemsförmåner: med digitaliseringen av medlemskort kommer vi att kunna arbeta med medlemsförmåner och erbjudanden på ett bättre sätt. Vi kommer att testa i liten skala 2019, för att under 2020 kunna erbjuda våra medlemmar ett större mervärde tillsammans med våra samarbetspartners.

Välkommen
SK Sydsim

Resultat SydsimCup Omg 2 2019
2019-05-20 14:03
Resultat

Vill tacka alla som kom och hjälpte till på tävlingen, utan Er så hade det aldrig
blivit en tävling. Tack för att Ni stannade och hjälpte till att städa av hallen.

SK Sydsim
Bertil Ek
Sportringen Swim Meet 2019 Inställd
2019-03-11 13:14

Hej Simvänner!

 

Tyvärr så måste vi ställa in Sportringen Swim Meet 2019

 

Sydsim har varit i kontakt med Badhuschefen och fastighet och bett om en förklaring på vilka grunder vi inte kan ha simtävlingar på Burlövsbadet.

 

Som alla känner till så börjar vårt nuvarande bad bli gammalt. Fungerar för simträning, simskolor, allmänhet m.m.

Men inte för simtävlingar. Vårt maskinrum klarar inte så stort antal simmare som ska tävla och därefter simma av i vår undervisningsbassäng.

Belastningen blir för stor med detta antal simmare och vattenkvalitén kan inte hållas på godkänd nivå.

 

Ett nytt bad planeras att påbörja hösten 2019. 50 meters, 25 meters undervisningsbassäng, multibassäng med höj-sänkbar botten och en plaskbassäng. Stor reception, gym med grupprum. Fler omklädningsrum m.m.

Vi ser framemot öppnandet av denna nya anläggning, som också ger simklubben möjlighet att arrangera simtävlingar på hög nivå.

Byggtid beräknas på c:a 3 år.

Under byggtiden kommer nuvarande anläggning att fungera utmärkt för nuvarande besökare.

Föreningens Fakturering
2019-02-28 13:45

Föreningens fakturor överlåts till finansbolaget Billmate, detta är en samarbetspartners till SportAdmin som är vårt administrationsprogram. Väljer du att betala via faktura vill vi göra dig uppmärksam på att den skall betalas inom 14 dagar, betalas inte fakturan i tid så tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att betala avgiften direkt med kort så undviker man påminnelseavgifter. 

Alla våra fakturor kommer skickas ut via mail. Var alltid noga med att kolla skräpposten när du gjort din anmälan om du väljer faktura och den inte kommer i din inkorg. 

En administrationsavgift mellan 9 - 59 kr/betalning tillkommer för att täcka transaktionskostnader, automatiserade funktioner och ger dig som medlem tillgång till MedlemsAppen.

Startsida tävlingsgrupper
Tävlingskalender / Träningstider VT 2019
2019-01-04 14:16, Startsida tävlingsgrupper
Tävlingskalender VT 2019
Träningstider VT 2019 samtliga träning och tävlingsgrupper
Resultat Morgondagartävlingen
2018-12-10 12:00
Morgondagartävling den 7 december.

Nordiska Masters Mästerskapen 2018 Malmö
2018-10-15 09:20

 

Med start i fredagseftermiddag 17.00 den 12/10 och under tre pass simmades de Nordiska Masters Mästerskapen i år tilldelat Sverige och Malmö simhall i Hyllie. Sydsims mastersgrupp var representerade av 14st simmare, en tränare och en maxad hejarklack.

Vi genomförde:

·       39st individuella starter

·       8st lagkappsstarter

·       9st strykningar

På det underlaget blev det:

·       25st Åldersrekord

·       2st Diskvalifikationer

·       2st SVENSKA REKORD

Båda SVENSKA REKORDEN sattes av Ebba Rosequist i 25-29 årsklassen.

100m Fjärilsim med tiden 1.03.04

200m Fjärilsim med tiden 2.28.38

I den slutliga totala medaljstriden hamnade vi på en 11:e plats med:

·       9st GULD

·       11st SILVER

·       9st BRONS

Tror att samtliga var väldigt nöjda och glada för de fina simningarna vi fick till, dock fanns det ett och annat som kunde diskuteras när det gällde arrangemanget, men nu lägger vi detta mästerskap bakom oss och siktar här näst på en tävling i Kastrup, DK, DM i Lund och SM i Eskilstuna.


Startsida simskola
Simklubben Sydsim söker nya instruktörer
2018-09-17 15:45, Startsida simskola

Vill du bli instruktör i simklubben Sydsim?

Är du minst 15 år och är en ansvarskännande person som älskar vatten och vill arbeta med barn?


Medlemsappen succé
2018-07-02 13:05
Vårens succé MedlemsAppen fortsätter att växa och förenkla vardagen för sina användare. I farten kan det vara lätt att missa några av dess många funktioner, och därför har vi idag listat fem saker som du kanske inte visste om MedlemsAppen.
  • Filtrera aktiviteter – Om du vill hitta en specifik sak i din kalender kan du klicka på symbolen högst uppe i högra hörnet och sedan klicka ur de aktiviteter du inte behöver under rubriken “Aktivitetstyper”. När du byter flik kommer alla filter automatiskt återställas så att du inte missar något nytt i kalendern. 

  • Redigera initialer – Är du förälder till flera barn med snarlika initialer? Du kan ändra en persons initialer i appen genom att under inställningar klicka på en person och sedan “redigera”. Då kan du välja andra initialer för att kunna skilja på barnens aktiviteter enklare! 

  • Se utskick – Det finns en flik i menyn som heter “Utskick”. Där kan du se allt som skickats via mail till dig från din förening utan att behöva leta igenom mailboxen. 

  • Filtrera användare – I kalendern kan du också filtrera på vilken användares aktiviteter du vill visa om du har flera personer i din app. Klicka på symbolen högst uppe i det högra hörnet och klicka därefter ur de personer som du inte vill visa under rubriken “Användare”. 

  • Kontaktuppgifter till ledare och spelare – Om du snabbt vill komma i kontakt med en annan ledare eller simmare hittar du alla kontaktuppgifter i en lista under fliken “Kontakter”. Om där inte finns några uppgifter har personen valt att inte visa sina kontaktuppgifter för andra, något som man kan göra under inställningar för sin person.

Medlems appen
2018-06-26 19:30
SportAdmin MedlemsApp 
I MedlemsAppen får medlemmen full koll på bland annat sina aktiviteter, kallelser (med pushnotiser), kalender, kontakter, nyheter och utskick. 

För idrottsföräldern innebär det också en förenklad idrottsvardag då denne kan samla allt på en och samma plats.

En ytterligare smart funktion för idrottsföräldern som har barn i olika lag/grupper och föreningar är att man kan få en tydlig överblick genom att samla allt i ett och samma flöde (med andra ord: ni behöver inte växla mellan olika vyer!).

Men självklart kan man även filtrera och enbart visa exempelvis aktiviteter kopplade till en specifik medlem.

Ladda ner på Appstore
Ladda ner på Google Play
BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Barn med särskilda behov, 12/10 21:13 
Barn med särskilda behov, 06/10 18:36 
Startsida simskola, 02/10 14:59 
Barn med särskilda behov, 20/09 09:16 
Barn med särskilda behov, 31/08 14:37 
Barn med särskilda behov, 25/08 14:30 
Barn med särskilda behov, 28/04 19:36 
Startsida tävlingsgrupper, 04/01 14:16 
Startsida simskola, 17/09 15:45 
Barn med särskilda behov, 30/05 10:33 
Våra arrangemang, 16/04 11:44 
Våra arrangemang, 03/04 15:28 
Våra arrangemang, 19/03 16:25 
Startsida Teknikskola, 16/02 13:07 
Startsida Teknikskola, 29/01 10:36 
 
Våra samarbets partners