Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simklubben Sydsim
Burlövs största simklubb
Våra arrangemang

Morgondagartävling

Morgondagare

Tävlingen riktar sig till de allra yngsta simmarna i klubben och man tävlar mot sig själv. Tävlingen har olika kvalificerings tider. De första gångerna man tävlar simmar man 25 meter. Om man klarat av kvaltiderna vid en tidigare Morgondagar tävling så tävlar man på den dubbla distansen, 50 meter.
Alla barn som deltar får medalj!

Såhär går det till:

Samling

Kl. 17.15 samlas alla barn inne vid kortsidan av 50 meters bassängen vilket är vid den djupa sidan av stora bassängen vid startpallarna. Då har barnet bytt om till badkläder. Här finns instruktörer som väntar på att pricka av barnen. För att veta var man skall ta vägen visar man skyltar på de grupper man är med i som t.ex. Morgondagare 1. Föräldrar och andra som är med för att titta på tävlingen får sätta sig på bänkarna längs långsidan av bassängen.

Uppvärmning

När alla barnen är avprickade har vi en gemensam uppvärmning på land. Därefter delas barnen in i grupper efter vilken nivå man simmar på (Morgondagare i en grupp, Hajar i en grupp o.s.v.,) och uppvärmning i vattnet tar vid. All simning sker i 50-metersbassängen. Barnen får prova på att simma lite olika simsätt och efter en stund går alla upp och tar på sig en tröja/handduk eller liknande.

Tävling

Instruktörerna tar hand om barnen på kortsidan av bassängen, där startpallarna finns, så att alla barn hinner i tid till deras eget/egna lopp.

Rikttider

Distans

Tid

25 m. fjärilsim

25 sekunder

25 m. ryggsim

28 sekunder

25 m. bröstsim

28 sekunder

25. frisim (crawl)

23 sekunder

50 m. fjärilsim

48 sekunder

50 m. ryggsim

50 sekunder

50 m. bröstsim

52 sekunder

50 m. frisim (crawl)

44 sekunder

 
Våra samarbets partners